2013-12-05

Social rättvisa är vägen!

Minns ni attack-rörelsen som var väldigt aktiva för herrans massa år sen? Vet någon vart de vägen?Nästa vecka ska jag möta en av mina sen länge "vapenbroder" i kampen för social rättvisa Jona Elfdahl. Jag ska börja involvera mig i medborgarprojekt som han (Jona), Jonas Franksson (en annan av mina vapendragare) och Susanne Berg driver. Min ingång till det här projektet just nu kommer att vara mina tankar om medborgarlön eller som det tydligen nu kallas basinkomst. Förhoppningsvis kommer jag kunna bidra på flera fronter eftersom jag har många idéer om hur ett framtida "förbättrat" samhälle skulle kunna se ut. Jag är, kan man säga en specialist på att slänga fram radikala idéer om hur vi skulle kunna sätta medborgare i det främsta rummet.

Musiken jag lyssnar till är Ken Ring, det är viktigt att man trycker ner örat mot betongen när man försöker fokusera på hur det framtida världen ska se ut. Är det någon som är en sann röst just nu så är det doktor Ken.Låt mig återkomma till attack-rörelsen. Deras idé var sammanfattningsvis att vi skulle sätta en enprocentigt "skatt" på varje transaktion som gjordes världen över och med dessa pengar införa sociala förändringar till det bättre så som medborgarlön, utrota fattigdom eller förse rent vatten. Ni förstår när de la fram idén sent 90-tal så blev rörelsen tyvärr en fluga, den vita intelligentsian flockades kring rörelsen och kvävde den, eftersom problemet var att den ekonomiska situationen då var "perfekt".

Nu tänker borgarna höja brytpunkten för höginkomstagare. Detta är ännu ett bevis på att makthavarna som just nu styr Sverige är främlingar. Det främlingsfientliga "blåa"-blocket agerar på ett mycket osvenskt sätt, där de rika prioriteras och hela välfärden, ja där det ursvenska social rättvisa nedmonteras.

Jag är släkt med den kungliga ätten Vasa. Säg vad du vill om Gustav Vasa (en av Sveriges grundare), ja han behandlade inte skåningar eller smålänningar väl. Men oavsett detta så han hade en vision om ett enat Sverige. Han ville skapat ett land, själva förutsättningen för sjukvård, skola och allt annat som vi idag ser som självklart. Detta är svenskt att som Vasa jobba för det civiliserade samhället, bygga välfärd och etablera en statsapparat tillägnat allmogen.

Dagen ekonomiska kris öppnar faktiskt upp för framtiden. Idag är diskussionen om medborgarlön/basinkomst och attack-rörelsen krav på 1% av alla världens transaktioner verkligen något som är hög aktuellt när länder och välfärder smulas sönder i händerna på våra politiker.

Inga kommentarer: