2013-10-04

Det är tid för en handikappad "folkarmé"!

Idag uppdaterade min "battlebroder" Jonas Frankssons sin facebook sida med följande status uppdatering:

"Nu har vi intervjuat två av mina förebilder i kampen för allas rätt att få vara en fullvärdig medborgare. Två personer som tack vare maktfullkomliga, inkompetenta kommunala handläggare, som inte begriper sig på rättighetslagstiftningar, har gått från ett liv i frihet, till ett liv helt eller delvis, i husarrest. Att bli satt i husarrest, bara för att man inte rör sig som genomsnittet, är naturligtvis ett gigantiskt förtryck, som borde toppa alla nyhetssändningar, men som tyvärr ytterst få reagerar på. Eftersom det är alltför vanligt att våra systrar och bröder runt om i världen lever just så. 

Vad som dock är ganska ovanligt runt om i västvärlden, är att man från den ena dan till den andra, plötsligt kan bli av med sina medborgerliga rättigheter genom att det hänvisas till någon ny flummig praxis, som ingen riktigt förstår. Det händer dock hela tiden i Sverige, där rättigheter inte väger tyngre än pappret de är skrivna på, men där det kommunala självstyret har blivit vår nya statsreligion. Jag känner mig ruskigt arg, men också ruskigt inspirerad av att ha mött två ytterst välformulerade personer, som orkar stå på barrikaderna och strida för ett mänskligare samhälle, trots det dagliga förtryck de lever i. 

Tack Åsa Puide och Sven Aivert! Kampen går vidare!"

Min kommentar till detta är följande: Det koncept som nu verkligen behövs är att funktionshinder nationen d v s alla handikappade och "sjuka" i samhället måste organisera sig som en "armé" och ta till gatorna och kräva tillbaka det som är vårt d v s vår frihet. Vi måste marschera på det som är Sverige och dess maktstrukturer som föraktar kroppen och således förtrycker våra bröder och systrar. Vi måste säga till den jävla regering som styr vårt land, att vi tänker inte tolerera mer skit än vad vi kan stå ut med.

Det jag menar att vi behöver ett ledarlöst motstånd som är organiserad med militärisk disciplin fokuserad på försvaret av våra mänskliga rättigheter, speciellt kommer detta vara nödvändigt nu när världsekonomin är i kollaps och USA en av världens största ekonomier är "nedstängd". Detta visar att ett land faktiskt kan kollapsa ekonomiskt: tänk följande scenario med Sverige. Om vi råkar ut för samma ekonomiska kris, ja då kommer ingen oavsett handikapp längre ha rätt till assistans. Vad som behövs är att assistansen blir grundlagsskyddad och inte kopplad till vad vi har råd med ekonomiskt. Detta direkta mål måste vara den handikappade "folkarmén" jag talar om, vilja och fokus. Det som måste göras är att så ofta som möjligt samla den handikappade "folkarmén" vid riksdagen och kräver grundlagsskydd för assistansen samt kräver tillbaka assistansen för de tusentals bröder och systrar som förlorat eller håller på att förlora sin assistans. 

Kom nu på söndag 14.00 till riksdagen och visa din solidaritet!

1 kommentar:

Sven Aivert sa...

Mycket bra det här att samlas varje söndag
Tråkigt bara att jag själv inte kan delta på grund av att myndighetsverige inte anser att jag har behov av assistans trots att jag är både blind och rullstolsburen och är lika hjälplös som spädbarnet i sinbarnvagn när det gäller att kunna förflytta sig